vrijdag 10 augustus 2012

Help mijn man is klusser....

Help mijn man is klusser.... 

Na een heerlijk weekje Frankrijk waar we vakantie hebben gehouden, en op inkoop zijn geweest zijn we volop aan het klussen in huis.Maar eerst zal ik even wat "kiekjes"laten zien die ik onderweg heb genomen in Frankrijk.


Regelmatig waren we op pad en kwamen de leukste dorpjes tegen.Dus je snapt wel dat mijn fototoestel voor het grijpen lag.Kleine huisjes met de mooiste kleuren luiken en Geraniums.





Ietsie groter.....Droom droom



Een prachtig oud huis, waar je nog dagen over na kan mijmeren hoe je het weer kan opknappen....



Een prachtig hotel in pastelblauw, zo mooi.



En dan rij je langs een "Hans en Grietje"huis waar mooie terrines voor de ramen staan, wat had ik daar graag even binnen gekeken.




En toen waren we in de avond een ritje aan het maken naar een plekje waar de mannen even konden vissen...Natuurlijk had ik mijn fototoestel mee voor " je weet maar nooit" ...
Langs de weg waar we reden stond een lange(600 meter aan 1 kant!) tuin muur , wat zou daar achter zitten.Zo nieuwsgierig als we waren gingen we op onderzoek uit..
We namen  een klein landweggetje en kwamen voor deze poort uit. Je kon het bezichtigen, maar helaas was het gesloten.Dus nog niet wisten we wat er achter de poort te zien was.



Totdat er een mevrouw door de poort kwam en de poort achter zich op slot draaide.
Ik heb haar gevraagd wat het gebouw was, zij vertelde mij dat er tot 1998 monniken hebben gewoond die mensen verzorgden maar dat het nu te bezichtigen was en de volgende dag weer geopend was zodat we terug konden komen. Maar dat was een probleem helaas ging dat niet omdat wij de volgende dag naar huis zouden vertrekken.
Toen vertelde de mevrouw ons dat ze toch geen haast had en gaf ons toch direct een rondleiding!



De poort gong open en stonden we op een prachtige binnenplaats.
Wat een prachtig indrukwekkend gebouw.In het midden zie je de ingang van het kerkje.
Wat wij daar zagen, zo mooi we werden er stil van.




  Via het kerkje kon je naar het huis van de priester komen door deze prachtige lange gang.


 
Ik had jullie graag alle foto`s van de gebouwen en tuinen willen laten zien, maar ik ga nu weer even opruimen.Want zoals ik mijn berichtje al begon...

Help mijn man is klusser...


 
Zo ziet het er in een deel van ons huis zo uit,dit is op de benedenverdieping.Onze douche en toilet waren zeer gedateerd...(en dat is nogal netjes uitgedrukt..van de vorige bewoners dus.)Onze badkamer was zoals je links op de foto ziet zeer klein.Alles word er op het moment uitgesloopt en dan word de badkamer geheel naar rechts doorgetrokken. De toilet waarvan je de deur links ziet word ook totaal vernieuwd.En dan komt er in de gehele ruimte een nieuw plafond en een nieuwe vloer.Nu ben ik al tijden aan het zoeken van mooie sanitair en kranen. 
Dat is een hele ontdekkings- tocht helemaal omdat ik de ruimtes in "oude"stijl wil hebben.
De wastafel/bak hebben wij al jaren in huis, een wastafel van 1.20m lang er komen 2 kranen boven te hangen, zo hoeft er niet gewacht te worden tot er iemand klaar is maar kunnen we met meerdere tegelijk tanden poetsen! De wastafel heeft mijn "klusser"jaren geleden uit Duitsland mee genomen, en had zoals je kunt zien wel een poetsbeurt nodig.


Weer een klus geklaard....Op naar de volgende.
Dit alles is de reden dat ik niet veel tijd heb om regelmatig te reageren bij jullie en en berichtjes te plaatsen,want ook ga ik morgen nog "even" 2 dagen weg om in te kopen voor de webwinkel.
Druk druk druk...

O'ja
 jullie weten natuurlijk dat ik een Brocante fair organiseer in een waanzinnig mooie kerk,vanaf deze week is de website in de lucht!  www.brocanteindekerk.nl
De site is nog niet helemaal klaar, maar wil je weten welke standhouders er komen, die staan er al op!!

Ik wens jullie een heel fijn weekend en "tot later"

Lieve groet Peet


18 opmerkingen:

  1. Wat een super gave post! Ik heb genoten bedankt dat ik even meemocht en de Hans en Grietje huisjes helemaal geweldig.
    Succes met je man de klusser en alvast een fijn weekend.
    warme groet,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. GE-WEL-DIGE foto,s !! echt prachtig !!
    En ehhh wat je huis betreft.....ik heb 'm al gebeld hoor.........John Williams... whaahahaaa ook nooit weg zo,n leuke man die even langskomt toch...

    Groetjes
    Dicky Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie frankrijktrip, een 'droom'verbouwing en dan ook nog een paar inkoopdagen.. wat heb jij een leuk leven :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geluk dat jullie op het juiste moment die vrouw daar aantroffen, echt een prachtige kerk!
    Poeh he wat een werk die badkamer van jullie, het wordt vast net zo mooi als de rest van jullie huis.

    Groetjes, Sas

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie vakantiekiekjes. Oh en met die verbouwing gaat het helemaal goed komen.
    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige foto's van jullie vakantie! En wat mooi dat jullie alsnog een bezichtiging konden krijgen. Die kerk is prachtig.
    Jullie zijn thuis behoorlijk bezig. Maar het komt vast helemaal goed. Die spoelbak is toch geweldig!
    Heel veel succes met alles!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Alweer terug van jullie weekje Frankrijk...en (weer) mooie foto's gemaakt, van prachtige huizen, en hoe leuk dat jullie toch nog, van die aardige mevrouw...achter de poort mochten kijken,en daar zo'n schitterend mooi gebouw aantroffen, en de binnenkant van dat Kerkje is zeker 'helemaal' geweldig!
    En gezellig zoals het er op het moment, bij jullie aan de achterkant, beneden nu uit ziet...ha,ha!
    Gelukkig is het in je mooie keuken, fijn vertoeven...dus voorlopig maar met jullie rug naar de achterkant gaan zitten hé!!!
    Verstand op nul, en nog maar even doorbijten, want als het straks klaar is...was het vast en zeker, het afzien, 'en alle stof troep'...allemaal waard!
    Ik zie jullie al staan, achter die schitterend mooie grote wasbak/tafel, met mooie oude spiegel (ook inmiddels al gevonden?) erboven...jij ook?...vasthouden dan, dat beeld...het komt allemaal goed hoor!

    Een zonnig weekend...en succes weer, op je Brocante stroop tocht!
    Lieve groetjes, (ook aan je mannen) Marianne.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. het wordtvasr weer waanzinnig! !! en dat gebouw wauw echt helemaal super daar zou ik zelf ook graag even rond willen lopen
    lieve groetjes Kari

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, wat een mooie foto's vooral dat kerkje, echt prachtig. En de gevonden wasbak is super wat zal het mooi worden straks!!Ik heb de beurs opgeslagen is niet ver bij ons van dan en lijkt mij erg leuk! Succes met alles,gr.Linda.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat is boffen, dat die mevrouw het jullie nog wel wilde laten zien! Je hebt prachtige foto's gemaakt daar in Frankrijk. En dat klussen....oei oei oei...wij zijn ook nog niet zo lang klaar...heel veel klus plezier?
    Ik ga even op je link kijken, bedankt.

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je foto's zijn in een woord geweldig! Hele mooie plaatjes met heel veel sfeer! En wat een aardige dame om jullie alnog een rondleiding te geven!

    Fijn weekend, succes met de badkamer! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een prachtige huizen heb je op de foto gezet...die gang in de kerk is vooral prachtig!
    kBen benieuwd hoe je badkamer gaat worden, als ik het zo lees belooft dat veel goeds..;-))

    Fijn weekend,

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtige Franse plaatjes, echt genieten!En wat leuk dat je de rondleiding kreeg, fantastische mooi! En nu aan de klus!!! wat een werk maar gaat zeker goedkomen. Succes. Ik ga kijken of ik dit jaar naar de fair kan komen, m'n zoon met vriendin wonen in Monnickendam dus dat is in de buurt toch? Leuk uitje:) Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jeetje wat een mooie post! Prachtige Franse huisjes waar ik zo zou kunnen intrekken! En wat bijzonder dat je een privé rondleiding kreeg zeg! Wat heb je mooie foto's geschoten.

    Ben heel benieuwd hoe je badkamer er uit gezien! Veel succes met de klusser ;-)

    Liefs,
    Maïsha

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een mooi Frankrijk-verslag en bijzonder hoor een privé-rondleiding! Succes met klussen, ben benieuwd hoe het er uiteindelijk uit zal zien...

    Fijne dag. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. I Love your BLOG!!

    Lots of LOVE from switzerland
    Jacqueline ♡

    http://jacquelineswhitehome.blogspot.ch/

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat leuk dat je me bent gaan volgen. Een hele eer. Ik volg jou al heel lang, ook toen ik nog geen blog had, maar nog niet als daadwerkelijke volger. Daar gaat nu verandering in komen. Je foto's zijn super. Ik doe dat ook altijd, foto's maken van alles wat ik mooi vind. Ben ook heel benieuwd naar je badkamer. Stoer hoor om alles zo open te breken. Ik krijg het al benauwd als ik het zie.
    Groetjes,
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een prachtige foto's Peet, en wat aardig dat die dame nog even de moeite nam !
    en klussen, klussen, klussen, het word steeds mooier in dat leuke dijkhuisje van jullie
    succes !
    Groetjes Yvon

    BeantwoordenVerwijderen